Share This

The Little Cave

The Little CaveThe Little Cave opende haar deuren in 1989. In eerste instantie vonden er incidenteel liveoptredens plaats, maar inmiddels biedt de Cave een aantal zaterdagavonden per maand een programma met live acts. Naast de concertprogrammering biedt The Cave ook een laagdrempelige popcursus aan waarin deelnemers de basisbeginselen leren van het samenspelen in een band.

Het is het enige poppodium in de deelgemeente Prins Alexander en wordt in belangrijke mate  gerund door vrijwilligers.  Over het algemeen zijn de liveconcerten gratis toegankelijk. De Cave trekt vooral publiek uit de Prins Alexander en nabijgelegen gemeenten. Daarnaast weten, afhankelijk van het programma, ook bezoekers van elders uit de regio de Cave te vinden. De nadruk ligt in de programmering op Rock en al haar subgenres van hard tot zacht, maar er is in ook ruimte voor Urban Styles en Wereldmuziek.

Openingstijden

Check voor ons zaterdagavond programma en de openingstijden onze agenda elders op deze website.

Specificaties

De Cave kan maximaal 120 bezoekers herbergen. Er is een eigen PA installatie met  geluidstechnicus en backline aanwezig. Het podium is een driehoek van 6 x 4 x 0,40 m.

Locale Programmering

De nadruk in de programmering ligt op talent uit de regio. Het doel is de lokale popcultuur te stimuleren door enerzijds lokale bands een kans te geven op te treden en anderzijds interessante acts onder de aandacht te brengen van het lokale publiek.