S AS IN ASSASSINS/ALL ALONES/IL EST JACQUES

Een houten chaletje in het bos. Een zwoele zomeravond. Of wellicht een zachte herfstdag. Een lekker warm en knisperend haardvuur. Een oude, licht krakende, schommelstoel die zachtjes heen en weer schommelt op de maat van een melodietje wat je weemoedig neuriet; Il Est Jacques speelt ingetogen, licht melancholische singer/songwriter folk in de stijl van Iron & Wine, Bon Iver, The Avett Brothers en Bonnie “Prince” Billy.

 

ALL ALONES

De Hyvespagina van de All Alones leert ons dat ze met z’n zessen zijn, 60 Hyvesvrienden hebben en geen van allen Remi heten. Een bevriend muzikant (maatje nummer 61) fluisterde ons in dat het hier om een Brits aandoende indiepop band gaat. Laten we afspreken dat , indien u besluit te komen luisteren, eenmaal terug in de wereld der simpele zielen met geen woord rept over wat u gezien en gehoord heeft teneinde de mythische undergroundstatus van dit gezelschap te waarborgen.

S AS IN ASSASSINS

S As In Assassins is een vijfkoppig indiegezelschap uit Rotterdam, verbonden aan de Zadkine Popacademie. De biografie biedt weinig aanknopingspunten voor hen die willen weten waar in het muzikale spectrum deze band zich denkt te bevinden. Behalve dan dat de term eigenzinnig voor dit gezelschap geen plichtmatig adjectief lijkt maar bij uitzondering de lading een keer goed dekt. Er worden dan ook geen namen van helden en grote voorbeelden gedropt. Check gewoon de muziekjes op hun myspace even (geloof ons, je kunt je tijd slechter besteden…) Toch even één naam droppen: Local celebrity Steven Kemp is zanger/gitarist in deze groep.

DJ JEROEN FENS

DJ Jeroen Fens zorgt voor aanvullende oorkaviaar met zijn progressive house, rock en trance. Jeroen begon al op 13 jarige leeftijd met het maken van z’n eigen muziek met behulp van Magix Music Maker software. Hij startte op veertienjarige leeftijd samen met een klasgenoot als DJ. Tegenwoordig maakt Jeroen z’n muziek met Proppeller Heads Reason en studeert hij aan de Zadkine Popacademie in Rotterdam om zijn skills als DJ en producer verder te verdiepen.

Ik weet niet wat u doet, maar ik kom deze avond zeker een spaatje nippen.

Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Entree: gratis