okt15

Tags

Related Posts

Share This

DISCO IN DYNAMO/THE FUSE/JOEY RETRO & THE MUTATIONS

DISCO IN DYNAMO
De leden van Disco In Dynamo vinden elkaar in een gezamenlijke voorkeur voor het luisteren naar oude muziek. De combinatie van verschillende invloeden en karakters resulteert in een mix van prepunk/stonerrock en rock&roll. Een sound die volgens de band o.a. is terug te voeren naar de rock & roll van Crazy Cavan & The Sonics en de punk van Iggy. Hard & bluesy, fast & groovy.THE FUSE
The Fuse wordt in 2009 opgericht door vier jonge muzikanten uit de Rotterdamse Polder en in 2010 sleept de band een eerste prijs in de talentenjacht Eastside Got Talent binnen. Tijdens de finale van deze door de deelgemeente Prins Alexander in samenwerking met The little Cave en Popschool Ommoord georganiseerde competitie prijst jurylid Dennis Weening (MTV, 3voor12FM) zanger-gitarist Max Timmers voor zijn prima strot en gitaartechniek. “Geschikt voor Lowlands” aldus Weening.Onder begeleiding van muzikant en bandcoach Dennis Kolen ( V2 records, Stockfish records) gaat de band verder met het maken van muziek ge├»nspireerd op situaties uit hun jonge levens en met invloeden van o.a. Wolfmother, Queens of the Stone Age en The Black Keys.Als winnaar van Eastside Got Talent mocht de band in maart jongstleden onder vurige begeleiding van uw programmeur een eerste promodemo opnemen in Studio Het Pand te Vlaardingen. Om de release van deze promo enige luister bij te zetten brengt de band in The Cave een vlammende set met eigen werk.

JOEY RETRO & THE MUTATIONS
Verser van de pers kan het bijna niet. Later deze maand presenteren Joey Retro en The Mutations hun in eigen beheer uit te brengen debuutplaat “As The Wind Turns” in Rotown. Maar dus eerst nog even een openbare generale repetitie in The little Cave. De band brengt psychedelische poprock met invloeden van o.a. The Beatles en T-Rex.

Zaal open 20.30
Entree gratis