sep14

Tags

Related Posts

Share This

The Empty Horse/Non Alignment Pact/The Weak And The Strong/ Riddlebox

Riddlebox

In Riddlebox vindt een aantal enthousiaste jonge muzikanten elkaar in een gezamenlijke liefde voor punkrock. Het resultaat doet misschien denken aan bands als Sum 41, 3DoorsDown, Yellowcard en Greenday.

The Weak And The Strong (One Man Minimal Postpunk Noise)

Het Rotterdamse singer-songwriterproject The Weak And The Strong put inspiratie uit het oevre van o.a.Michael Gira, Joy Division en The Velvet Underground. The Weak And The Strong bestaat sinds 1999 en heeft inmiddels een indrukkwekkend lijstje vaderlandse podia bestegen. De pure, rauwe, songs lenen zich voor uitvoering in een basic akoestische gitaar- en zangarrangement maar afhankelijk van de setting wordt ook gebruik gemaakt van een electrieke gitaar en effectpedalen.

Non-Alignment Pact

Kane? Nee, dank je. Non-Alignment Pact? Ja graag. Een post-punk-medicijn tegen de muzikale hoofdpijn die “Nederlandse radio” heet. Non-Alignment Pact (NAP) staat voor stevige post-punk en wave van de 21ste eeuw met een forse knipoog naar de jaren 80. NAP laat zich inspireren door o.a. Joy Division, The Cure, Killing Joke en Nine Inch Nails.

The Empty Horse

Als er een paard in de gang staat dan kan het maar beter The Empty Horse zijn. Deze band brengt onvervalste rauwe post-punk die qua stijl verwant is met de muziek van het oude Factory Records en de zogeheten ‘Madchester’ scene. Anti-hip, raw, unpredictable and full of energy! In hun spaarzame vrije tijd luisteren de creatieve geesten van The Empty Horse graag naar plaatjes van Joy Division (jaja daar zijn ze weer!), New Order, Section 25 of The Sound.

Zaal open: 20.15
Aanvang: 20.30