FLYING FLAPJACKS/ABOUT TODAY/ THE BULLBOX

THE FLYING FLAPJACKS
Flying Flapjacks is een rockband ontstaan uit vier vrienden. Genaamd naar het ingenieuze propellervliegtuig van Charles H. Zimmerman is de band nu twee jaar bezig met de ontwikkeling van een eigen repertoire. De sterk op ritmiek en dynamiek gebaseerde indie-/garagerock wordt gevoed door de brede muzieksmaak van de band. De band gaat er prat op inmiddels het podium te hebben gedeeld met The Deaf & Hooverphonic. Eind 2010 is hun selftitled EP opgenomen in Youri Studio.

ABOUT TODAY

About Today speelt alternative rock. De songs zijn geïnspireerd op hoogte- en dieptepunten uit het dagelijks leven (about today dus). De muziek beweegt zich van kleine breekbare liedjes tot stevige rock waarin vertrouwde popprincipes worden gecombineerd worden met verrassende ideeën zonder aan toegankelijkheid in te boeten. About Today zegt onder meer beïnvloed te zijn door bands als Deus, The Foo Fighters en, wat dichter bij huis, het Amsterdamse indiegezelschap Moss.

THE BULLBOX

The Bull Box is het nieuwe project van zanger Rob Rietdijk (ex-Wallrus) en het Rotterdamse muzikantencollectief dat voorheen onder de naam JumboDollars opereerde. De band maakt popmuziek met een flinke rand blues en psychedelica waar The Pretty Things nog een puntje aan kunnen zuigen. Begin dit jaar nam de band onder begeleiding van producer Nicky In ’t Veld een achttal nummers op waaronder LoFi (you know) dat inmiddels tot een publieksfavoriet is uitgegroeid. Something’s happening in Rotterdam en het heet The Bull Box.