Pet the cat / Headlife / Me like you

ME LIKE YOU

Me Like You bevind zich ergens in de zee van post- en mathrock met eilanden als Battles en Three Trapped Tigers. Tijdens Halloween hebben ze hun eerste EP “Zombies” uitgebracht en ze zijn alweer bezig met een nieuwe. Behalve op het podium gaat deze band ook bij gelegenheid de straat op waar ze met hun mobiele uitrusting guerilla shows doen. Bereid je voor op een aanval van synthesizer, gitaar en knetterharde drums.

PET THE CAT

Pet the Cat serveert een basis van rock, bedekt met een heerlijke saus van prog, pop, met hier en daar een grunt of dwarsfluit en gegarneerd met vleugjes jazz en metal. Pudding toe. De band gooide hoge ogen tijdens PAPPOP 2009 (gedeelde tweede plaats) en was in het verlengde van die prestatie ook te bewonderen op Zomerschotel 2010. Dat bassist Daan Kemp uitgerekend deze avond zijn verjaardag viert mag een gelukkig toeval heten. Leuk, leuk, leuk!

HEADLIFE

“This band is hot!”, schreef de organisatie van het Popkomm festival Berlijn in 2008 over de Haagse poprock band HEADLIFE. Ineens was HEADLIFE, op het grootste festival van Europa, nieuwkomer tussen namen als Voicst, Racoon en Moke en werden zij samen de ‘rockside of the Dutch musical spectrum’ genoemd. De liedjes zijn pakkend met doordachte gitaarpartijen, een strakke beat en ‘straight from the heart vocals’. De live shows zijn spectaculair, met enorme energie en daardoor is het contact met het publiek snel gemaakt. Het optreden van HEADLIFE op Popkomm werd zeer goed ontvangen, wat resulteerde in een Duitse tour langs zalen in o.a. Keulen, Osnabrück, Hannover en Berlijn. Inmiddels is HEADLIFE ook in eigen land hard op weg naar landelijke bekendheid. In 2009/2010 speelde de band door heel Nederland en werden ze gevraagd als support act van o.a. Claw Boys Claw. Gerard Ekdom van radio 3FM nodigde de band uit voor hun debuut op landelijke radio en tv.

Zaal open 20.30
Aanvang 21.00
Entree gratis