STP / Gottlieb / The Fuse

Zoals zoveel orkestjes is ook The Fuse begonnen met het spelen van covers maar sinds kort legt de band zich toe op het schrijven van eigen nummers. Korte catchy poprocksongs met een rauw randje die o.a. doen denken aan bands als Crunt en The White Stripes. Eind november 2010 wist de jonge band met enkele van die eigens songs de jury met daarin o.a. Dennis Weening te imponeren tijdens de lokale talentenjacht ‘Eastside Got Talent’, hetgeen resulteerde in een eerste plaats. De band is onlangs de studio in geweest voor de opname van een eerste demo-cd .

STP (A tribute to Stone Temple Pilots)

Dit 5-tal door de Rockwool geverfde halfgoden uit Rotterdam serveert een cocktail van de moddervetste riffs, knetterendste solo’s en onvervals-ste psychedelica uit het werk van de aller-allerstoerste postgrunge band aller tijden. Als u met uw ogen dicht de platte pet, megafoon en knettergekke danspasjes van frontman Weiland erbij fantaseert waant u zich in Pilot-heaven. Het STP-kwintet dat zijn sporen in de rockmuziek bij verschillende bands ruimschoots heeft verdiend, presenteert het oeuvre van de Californische grungers zo getrouw mogelijk.

GOTTLIEB

De metalcore die Gottlieb maakt rockt en groeft, is technisch, in-your-face, strak, agressief en melodieus. De band heeft een energieke presentatie en een zanger met een prima strot die zowel vuil kan brullen als fraai kan zingen. In 2008 werd in eigen beheer een EP uitgebracht onder de titel “Salvation”. Datzelfde jaar won Gottlieb de metalbandcontest ‘Metals’ in Kampen. Een jaar later won Gottlieb overtuigend de finale van PAPPOP, de jaarlijkse bandcontest van Podium The Cave. En heet van de naald is dat Gottlieb in de semi-finale van de Dutch Metal Battle staat. Volgens een recensent van 3voor12 heeft Gottlieb qua zang en stijl veel gemeen met de muziek van ‘Killswitch Engage’. Ongetwijfeld gaat Gottlieb ook deze keer weer gruwelijk beuken. Jottem!

 

Zaal open: 20:30
Aanvang 21:00
Entree: gratis